Бронзовият медалист Василев: Трудолюбието е ключът към успеха

Трудолюбието е ключът към успеха на Кристиян Василев. Това заяви гребецът ни часове след прибирането си в България след спечеления бронзов медал на Европейското по гребане в Мюнхен (Германия).

Кристиян е убеден, че несгодите не бива да отчайват ниво един спортист.

„Това е много години работа и търпение, тъй като всеки път отиваш с очаквания, с надежди. Все не се случват нещата, дали за малко, дали за повече. И тази година вече взеха да се случват нещата“, сподели Кристиян Василев пред БНТ.

Българинът измина дистанцията от 2000 метра за 7:16.37 мин, а благодарение на изключителния си финален спринт успя да изпревари в последните метри европейския шампион от 2021 година и световен първенец на 2019 Оливер Цайдлер от Германия.

„През всички тези години, този труд 10-годишен, и тази година се увенча с успех. Тази година му тръгна от самото начало, от първи кръг валиден за Световната купа. Включително и с последната купа в Люцерн, където спечели сребърен медал. Сега успя да затвърди позициите“, сподели Свилен Нейков.

Василев сподели, че е следвал стриктно стратегията си във финалната гонка, като същевременно не се е поддал на емоциите от евентуално спечелване на медал.

„Имахме план как да пробягам дистанцията. Придържах се към него и смятам, че го изпълних на 100%. Не съм мислил кого трябва да изпреваря, просто трябваше да изпреваря поне трима. И така и стана, затворих очите накрая, газ до колкото може и така се случи, че той закъса и аз го изпреварих“, каза още Кристиян Василев.

„Това, което направи той в последните метри и в самата гонка, беше невероятно“, добави Нейков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.