Спортното начало на лятото по БНТ 3

Сезонът на отпуските приближава, но спортната програма на Българската национална телевизия няма никакво намерение да почива! От 21 юни до 30 юни предстоят Вторите европейски игри, като този път техен домакин ще бъде столицата на Беларус – Минск.

Повече от 4000 спортисти от Стария континент ще се впуснат в напрегнато съревнование за призовите места в 15 спорта. В десет от тях посредством резултатите си атлетите ще могат да си обезпечат и квота за най-значимия спортен форум – Летните Олимпийски Игри в Токио през следващото лято.

Мотото на Игрите в Минск е „Време за сияйни победи“ (Время ярких побед). Любопитното е, че девизът на Игрите в английския му вариант е заимстван от официалния домейн на страната – BY. (Bright Year, Bright You). България също ще отпътува с обширна делегация, като нашите спортисти също афишират намерения за медали.

Повече от 80 българи ще бъдат в Минск, като сред тях са националният ни ансамбъл по художествена гимнастика в състав Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Ерика Зафирова, Симона Дянкова и Стефани Кирякова, както и звездата ни в индивидуалните дисциплини Катрин Тасева.

Официалната делегация на България ще бъде потвърдена от Българския Олимпийски Комитет в сряда – 12 юли.

Иначе в ефира на БНТ 3 попада богата палитра от най-разнообразни спортни емоции.

Ще проследим най-същественото от схватките по борба, ще се качим на ринга за непредвидимите боксови дуели, ще хвърляме поглед към гребния канал и огневия рубеж за състезанията по кану-каяк и спортна стрелба. Не са забравени и атракциите, като в преки предавания ще бъдат показани финалите в турнирите по плажен футбол и баскетбол 3×3.

Вторите европейски игри идват, а Българската национална телевизия ще бъде верният ви пътеводител през 10-те дни на състезанията!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.