„Евроспорт“ ще излъчва големите събития в стрелбата с лък по пътя към Токио 2020

strelba-s-luk

„Евроспорт“, новият „Дом на олимпийските игри“, сключи споразумение със Световната федерация по стрелба с лък за излъчването на всички големи международни състезания до 2020 г.

Благодарение на паневропейското споразумение, в ефира на „Евроспорт“ ще се излъчат всички водещи събития от Световната купа по стрелба с лък, сред които и големият финал на Световната купа и световните първенства по стрелба с лък. Всички събития в календара ще бъдат достъпни по традиционните и дигиталните платформи на канала, като маркират продължението на успешното партньорство, стартирало през 2014 г.

Излъчването обхваща всички големи събития, част от подготовката за Летни Олимпийски игри в Токио, Япония, както и обстойни акценти от предаванията по всички канали на „Евроспорт“, както и на Eurosport Player – дигиталната абонаментна услуга.

Освен това „Евроспорт“ ще работи в тясно сътрудничество със Световната федерация по стрелба с лък с цел популяризирането на спорта и засилването на комерсиалните взаимоотношения чрез специална промоционална платформа, включваща излъчване и дигитални активности.

„Радваме се, че имаме възможност да се разрастваме чрез партньорството си със Световната федерация по стрелба с лък и че удължихме договора за още четири години, в които да предоставим на зрителите най-добрите събития от света на стрелбата с лък. Евроспорт вече е посветил над половината от програмата си на олимпийски спортове, а това споразумение допълва портфолиото ни в момент, в който започваме нашето пътешествие към следващите Летни Олимпийски игри в Токио.“, коментира Питър Хътън, изпълнителен директор на „Евроспорт“.

Президентът на Световната федерация по стрелба с лък, проф. д-р Угур Ерденер, коментира: „Визията на Световната федерация по стрелба с лък е за свят, в който всеки има възможност да превърне важния олимпийски спорт в свой избор. Потенциалът на това партньорство с Евроспорт е ключът към мотивацията на широките маси да започне занимания със стрелба с лък.

„Обширното отразяване на големи спортни събития по света предоставя ценен достъп до безпрецедентнa мрежа и отдадена публика. Основавайки се на резултатите от Рио 2016, които посочиха стрелбата с лък като спорт, генериращ нов зрителски интерес на ключови пазари като Франция и Германия, каналът се превръща в новия „Дом на олимпийските игри“ в Европа и в перфектния „Дом на стрелбата с лък“, прокарващ пътя до Токио 2020″, коментира още той.

Първото събитие, което ще попадне под обхвата на новото споразумение, ще е първият кръг от Световната купа по стрелба с лък в Шанхай през май месец тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.