България шеста на Европейското първенство по ръгби 7

Снимка: НСА
Снимка: НСА

Националният отбор на България по ръгби 7 завърши на 6-о място на Европейското първенство за мъже – Конференция 1 в Бургас.

Момчетата на Павел Велков не успяха да влязат във финалната четворка, заради загубата в последната среща от групата от бъдещия шампион Хърватия с 24:14 точки.

Двубоят беше равностоен, но при спорните ситуации реферите даваха по едно рамо на съперника.
Въпреки поражението България влезе в потока за 5-8 място и в първия мач победи Босна и Херцеговина с 19:12.

Директният двубой за петото място и трофея „Сребърната чиния” на шампионата беше срещу тима на Норвегия, в който българите допуснаха поражение с 5:19 и отново спорно съдийство.

Срещу норвежците националите записаха успех в дебютния си мач на турнира с 22:19, но сега скандинавците бяха по-мотивирани и с реферска помощ се класираха на 5-то място.

Българският национален отбор показа през двата дни много борбена игра и силен дух, а след края на последния мач капитанът на тима Ивайло Иванов благодари на момчетата за себераздаването и дисциплината в тима през цялото време.

Ръгбистите ни записаха победи срещу Норвегия, Турция и Босна и Херцеговина, а загуби от Люксембург , Хърватия и Норвегия за 5-тото място.

На финала Хърватия победи Люксембург с 45:14 точки, трети се класира тимът на Унгария, които се наложи над Сърбия с 19:12.

Срещата за 7-8 място беше спечелена от Швейцария с 33:0 срещу Босна и Херцеговина, а трофея „Топката на турнира” отиде в Турция, които победиха за 9-10 място Словакия с 29:12 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.