Станимир Беломъжев завърши сезона на първо място в световната ранглиста по Ски-ориентирането

Stanimir Belomazhev, BULЗвездата на българското ски-ориентиране Станимир Беломъжев завърши сезона на първо място в световната ранглиста с 1297 точки, предаде ски федерацията. На второ място е Петер Арнесон от Швеция с 1291 точки, а трети остана Ханс Йорген Квале (Норвегия) с 1290 точки. От четвърто до шесто място се нареждат трима представители на Русия – Кирил Веселов 1279 т., Андрей Ламов 1275 т. и Едуард Хренников 1267 т.

Световната ранглиста може да се види на сайта на Международната федерация и ще остане непроменена до началото на новия сезон по ски-ориентиране през ноември 2013 г.
Станимир заслужи лидерската си позиция в световното ски-ориентиране с отличното си представяне в международните рангови стартове, между които и спечелването на европейската титла в спринта на шампионата в Латвия през февруари.

В този най-успешен сезон на Станимир Беломъжев в неговата кариера до момента се включва и спечелването на бронзовите медали в смесената щафета от Световното първенство по ски-ориентиране в Казахстан заедно с Антония Григорова-Бургова, както и сребърния медал от средната дистанция на Световните зимни игри на CISM във Франция преди седмица.

Станимир е състезател на Ски клуб “Хемус” Троян, а негов треньор е баща му Иван Беломъжев.

Снимка и информация: www.focus-sport.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.