Пламена Миткова започна сезона с победа в Люксембург

Пламена Миткова

Пламена Миткова стартира новия лекоатлетически сезон с победа в Люксембург.

Българката постигна резултат от 6.55 метра в първия си опит в сектора за скок на дължина, което ѝ беше напълно достатъчно за първото място. В останалите си пет опита тя записа три фаула и скокове от 6.43 и 6.44.

Втора само на сантиметър зад Миткова, остана Милица Гардашевич от Сърбия, трета с резултат от 6.31 се нареди Диана Лещи от Унгария.

Турнирът е от Световния атлетически тур в зала с “бронзов етикет”. Миналата година Миткова спечели надпреварата в Люксембург с рекорд на турнира от 6.40 м.

Пловдивчанката беше финалистка на европейското първенство в Рим и участва на Олимпийските игри в Париж през 2024 г.

В края на януари Миткова ще стартира и на първия международен турнир “Локомотив”, който ще се проведе на 29 януари. В началото на февруари тя ще направи два старта в Германия – на 9 февруари ще участва в Дюселдорф, а на 14 февруари в Берлин. На 22 и 23 февруари Миткова би трябвало да участва и на Националния шампионат в зала в София.

Целта пред най-добрата ни състезателка в сектора за дълъг скок е да участва и на двата големи форума тази зима – европейското първенство в Апелдорн (6-9 март) и световното първенство в Нанкин (Китай) от 21 до 23 март.

Същевременно атлет номер едно на България за 2024-а Тихомир Иванов зае второто място в първото си състезание за тази година в Ирсон (Франция).

30-годишният лекоатлет постигна 2.19 в скока на височина, колкото и победителят Джеф Вермейрен (Белгия).

През тази зима Иванов се цели в европейското първенство в зала в Апелдорн (Нидерландия) и световното в зала в Нанджин (Китай).

Първи старт записа и шампионът на България на 100 метра Христо Илиев, който бяга на 60 метра на турнира в Дортмунд (Германия). 20-годишният Илиев постигна 6.81 секунди и се нареди на шестото място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.