Алберт Попов завърши 16-и на слалома в Аделбоден

Алберт Попов Снимка: ФИС

Алберт Попов завърши на 16-о място в слалома от Световната купа в ски алпийските дисциплини в Аделбоден. Французинът Клеман Ноел пък стигна до третата си победа за годината и 13-а в кариерата.

Попов, който спечели първата си успех за Световната купа преди три дни в слалома в Мадона ди Кампильо, даде 17-о време в първия манш, след като направи голяма грешка и изостана на 2.16 от лидера Мануел Фелер. Във второто спускане в гъстата мъгла в Аделбоден българинът завърши за 56.75 секунди и временно бе на шестото място.

Попов постепенно се смъкна извън топ 10, а Клеман Ноел спечели победата с безупречно второ спускане. Той записа девето време с 56.22 секунди и завърши на първото място със сбор от 1:51.54 минути. Втори с едва две стотни пасив финишира бразилецът Лукас Браатен, а норвежецът Хенрик Кристоферсен зае последното място на подиума с 0.14 секунди пасив.

Голяма част от фаворитите отпаднаха след първи манш като сред тях бяха Атле Лий Макграт (Норвегия), третият от Мадона ди Кампильо – Самуел Колега от Хърватия, швейцарците Рамон Ценхойзерн и Люик Меяр. Вторият манш не завършиха имена като австрийците Адриан Пeртъл, Мануел Фелер и Доминик Рашнер.

Кристоферсен остава втори в генералното класиране на световната купа и съкрати на 56 точки изоставането си от лидера Марко Одермат, който не кара в дисциплината слалом. Лоик Меяр е трети с 236 точки пасив, а Алберт Попов е на 21-то място.

В дисциплината слалом българинът е девети, а лидер е Кристоферсен с 375 точки. Той води с 35 на Ноел и с 50 на Меяр, който не успя да завърши първия манш в Швейцария.

Топ 5 от слалома в Аделбоден:
1. Клеман Ноел, Франция – 1:51.53 (55.31/56.22) минути
2. Лукас Браатен, Бразилия – 1:51.55 (55.46/56.09)
3. Хенрик Кристоферсен, Норвегия – 1:51.67 (55.48/56.19)
4. Линус Щрасер, Германия – 1:52.50 (55.18/57.32)
5. Фабио Гщрайн, Австрия – 1:52.78 (56.17/56.61)

16. Алберт Попов, България – 1:53.84 (57.09/56.75)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.