Алберт Попов след триумфа: Рискувах всичко и имах късмет

Алберт Попов Снимка: ФИС

Българският скиор Алберт Попов даде първото си по-голямо интервю след дебютната победа в Световната купа.

След триумфа си в Мадона ди Кампилио 27-годишният Попов говори пред Робърт Ланг, който е син на основателя на Световната купа Серж Ланг – написал репортаж за първата българска победа на Петър Попангелов в Ленгрис (Германия). Триумфът на Попангелов е точно 45 години преди успеха на Алберт Попов – на 8 януари 1980 г.

„Благодаря на всички. Днес записах първа победа в Световната купа. Изключително съм доволен, горд, щастлив. Дължа го на семейството си, целия екип, спонсорите, федерацията – всички, които са помагали през годината и продължават да ми помагат. Качихме се на най-високия връх“, каза Попов.

„Имах две страхотни спускания. Във второто рискувах всичко, опитах се да дам всичко от себе си и имах късмета да не направя нито една грешка. Изключително доволен, щастлив и горд със себе си. Много време съм в ски-спорта. Много труд и тренировки. Винаги съм знаел, че имам потенциала да съм първи. Не съм спирал да вярвам. Винаги съм се стараел да съм номер 1. В последните години не успявах да се качвам на стълбичката, но не спирах да вярвам. Това ме дължеше мотивиран и най-накрая показахме резултат“, допълни той.

„Второто ми спускане беше между всичко или нищо. Говорихме с треньора. Рискувах много. Имах късмета, че направих перфектно всички преходи. Никъде не забавих и това ме направи шампион днес“, заяви още българският скиор.

„В началото не можех да осъзная какво се случва. В един момент бях на подиума, щастлив. В един момент обаче осъзнах, че съм победител и трябва да мине време, за да го осъзная“, каза Попов.

„Радвам се, че с началото на годината показах форма и победа в световната купа. Надявам се така да продължи януари. Тази година има и световно първенство. Пожелавам си да съм здрав и както се казва на български – да продължаваме да мачкаме“, завърши алпиецът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.