Стилияна Николова и Боряна Калейн: Целта ни е България да е на върха

Стилияна Николова (вляво) и Боряна Калейн

Състезателките по художествена гимнастика Стилияна Николова и Боряна Калейн за пореден път доказаха силата на България в този спорт и постигнаха нови върхове на 40-ото европейско първенство по художествена гимнастика.

Стилияна Николова стана абсолютна европейска шампионка в многобоя на турнира. На финала на обръч Боряна Калейн взе златото, а среброто остана за Стилияна Николова. Боряна Калейн спечели бронзов медал във финала на бухалки.

„Медалите са една голяма крачка към по-големия успех, към който се стремим“, сподели Николова.

„И двете имаме по-голяма цел. Ще се насладим на постигнатото, след като мине по-голямата ни цел. Европейското първенство бе репетиция преди Олимпийските игри. Ние със Стилияна продължаваме да работим за тях“, допълни Калейн.

В интервю за предаването „Денят започва“ по БНТ гимнастичките разкриха как протича подготовката за подобно състезание.

„Знаехме, че можем да си изиграем съчетанията. Всяко едно съчетание ме описва по различен начин. Всички са подбрани много внимателно, за да ми подхождат като личност. по време на съчетанията сме много концентриране и не виждаме какво се случва около нас. Мислим си само за това, което трябва да свършим на терена“, добави Николова.

„Подбирането на музиката е творчески процес между нас и треньорите ни. Това е интересен процес и една от любимите ни част в този съвместен процес, в който всички участваме наравно“, разкри Калейн.

Двете се обединиха около мнението, че възможността да прославят България ги мотивира.

„Българската художествена гимнастика от години държи световно ниво и ние се стараем да не отстъпваме и крачка назад. Гоним максимална трудност. Ние сме много сплотени, като голямо семейство. Целта ни е България да е на върха. Възможността да прославяш България е невероятна“, каза Боряна Калейн.

„Изцяло сме фокусирани върху Олимпийските игри. Винаги има малко притеснение заради положения труд. Много обичаме България и се радваме, че можем да я издигнем в нашия спорт“, заяви Стилияна Николова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.