Блестяща Стилияна Николова спечели европейската титла в многобоя

Стилияна Николова е новата европейска шампионка в многобоя в художествената гимнастика! Българката показа изключително стабилна игра и остави далеч зад себе си София Рафаели и Дария Варфоломеев.

Европейската шампионка от 2023-а Боряна Калейн допусна лека неточност на обръч и изпускане на топка, което я остави извън подиума.

Николова попадна по жребий във втората група, а голямата част от фаворитките бяха в първата. След първия поток в подреждането поведе световната шампионка от София 2022 София Рафаели, следвана от световната шампионка от Валенсия 2023 Дария Варфоломеев и европейската шампионка от Баку 2023 Боряна Калейн.

Стилияна започна с бухалки и получи най-високата оценка на уреда 36,050. Следващото й изиграване с лента също бе безупречно и оценено с най-много точки за уреда в този многобой – 34,800. На обръч Стили имаше леко колебание и получи 35,700, като само София Рафаели имаше по-висока оценка от 36,300. В последното си излизане на килима българката отново бе безапелационна и с високата оценка от 37,200 не остави съмнение в класата си.

С общ сбор от 143,750 тя остави Рафаели на 4 точки зад нея, а Варфоломеев на 5,300.

В 18:45 ч. започва състезанието при ансамблите, където България ще опита да защити титлата си от Баку. Момичетата на Весела Димитрова и Ясена Стойнева са в състав Камелия Петрова, Маргарита Василева, София Иванова, Рейчъл Стоянов и Магдалина Миневска. България води и в отборната надпревара, като за нея ще се броят и оценките на ансамбъла.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.