България спечели за първи път златните медали от европейското по кърлинг

За първи път златни медали в историята на кърлинга в България.

Мъжкият национален отбор в състав Рето Зайлер, Божидар Момерин, Сранимир Петров, Тихомир Тодоров и треньор Николай Рунтов, спечелиха всичките си девет мача и заслужено взеха златото на европейското първенство в дивизия „С“, което се проведе в Дъмфриз, Шотландия – родината на този спорт.

Така те си осигуриха място в елитната група на Старият континент. Момчетата са много горди от постигнатия резултат. За първи път прозвуча химна на България и бе развят нашият трибагреник в най-големия кърлинг център в Шотландия.

Отборът сам финансира подготовката, екипировката и участието си на Европейски първенства. Поради липса на държавно финансиране и спонсори, те са принудени сами да осигурят екипировката си и да финансират всяко участие на отбора, който представлява България на европейски и международни първенства.

Заради липса на подходящи условия за развиването на високи спортни постижения за този спорт у нас, отборът пътува, за да се подготвя в най-близките зали в Европа, които са в Будапеща и Братислава, отново с лични средства.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.