България с шест медала от най-голямото състезание за спортисти със Синдром на Даун

Шест медала спечелиха българските състезатели от най-голямото състезание за спортисти със Синдром на Даун „TRISOME GAMES 2024“, което се проведе в турския курорт Анталия.

С две титли от шампионата се завръща Александър Асенов, който триумфира в трибоя с резултат от 2299 точки (дълъг скок 3.93 метра, тласкане на гюле 8.00 метра, 100 метра 15.33 секунди) и в дисциплината дълъг скок с постижение 4.26 метра. Той се окичи и с бронз в бягането на 100 метра като спря хронометрите на 15.33 секунди.

Две отличие заслужи и Радена Ангелова, която завоюва златото в спринта на 100 метра с време 17.67 секунди и бронза в трибоя с 2010 точки (дълъг скок 3.09 метра, тласкане на гюле 5.44 метра, 100 метра 17.67 секунди).

Александър Александров стъпи на почетната стълбичка в турнира по джудо – бронзов медал в категория 66 килограма.

Отлично представяне записаха и състезателите в спортната и в художествената гимнастика. В спортната гимнастика възпитаниците на Даниел Алексиев и Иван Цветков намериха място във финалите на всички уреди. Емилиян Костадинов е четвърти на успоредка, шести на земя, халки, прескок и осми на кон с гривни. Рамонола Сикандер се класира на пета позиция на финала на земя, шести е на прескок , седми на кон с гривни и осми на успоредка. Пламен Грозданов записа шесто място сред най-добрите осем на висилка.

В турнира по художествена гимнастика Василена Богданова остана в подножието на почетната стълбичка на финала на бухалки – четвърто място и е пета на топка. Диляна Попова също записа призово класиране – седма в изпълненията с бухалки и осма на топка.

В състезанието „TRISOME GAMES 2024“, което с ранг на Олимпиада за спортистите със Синдром на Даун, участваха над 1000 състезатели от 35 държави.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.