Белгийската звезда Вaут ван Аeрт счупи ключица и ребра при тежко падане

Вaут ван Аерт

Белгийският колоездач Ваут ван Аерт счупи ключица и няколко ребра при ужасно масово падане по време на класическото състезание „През Фландрия“ и със сигурност отпада за Обиколката на Фландрия, както и за Париж-Рубе, обявиха от отбора му Висма-Лийз.

„Фрактура на ключица и на няколко ребра бяха диагностицирани в болницата. Срокът на възстановяване не е уточнен все още. Сигурно е, че той ще пропусне Обиколката на Фландрия, Париж-Рубе и Амстел Голд Рейс“, обявиха от нидерландския тим в комюнике.

Това е ужасна новина за звездата на белгийското колоездене в момента, който мечтаеше тази година да атакува титлата в някоя от големите обиколки в Европа.

Ван Аeрт падна днес, след като с голяма скорост по време на спускане е закачил гумата на съперник, което доведе до падане на голям брой колоездачи. Сред тях е и сънародникът му Яспер Стювен, който също има фрактура на ключицата.

29-годишният Ван Аeрт трябва да участва в Обиколката на Италия през лятото, но не и на Обиколката на Франция, защото предпочита да се бори за медал на Олимпийските игри в Париж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.