Кевин Пенев ще представя България във втория етап от Европейската онлайн купа

Снимка: БТА

Кевин Пенев ще представя България във втория етап от Eвропейската онлайн купа по спортна гимнастика за мъже, която ще се проведе в събота.

Националът, който спечели квота за олимпийските игри в Париж 2024, ще изиграе съчетанията си на земя и на кон с гривни в залата по спортна гимнастика в Академията, която в собственост на семейството му в САЩ. В момента той тренира там под ръководството на бившия национал Ивайло Граховски.

Пенев ще бъде единственият представител на България в надпреварата, тъй като останалите национали по това време участват на Държавното лично отборно първенство в Благоевград.

Според регламента гимнастиците играят в собствените си зали в новаторски дигитален състезателен формат. Участниците могат да изберат на колко уреда искат да се представят. В специален времеви интервал публиката може да се присъедини, за да гледа състезанието на своя телефон чрез приложението Elevien. Надпреварата има награден фонд за първо място 400 евро, за второ – 200 евро и за трето място – 100 евро.

В първия етап на формата Еди Пенев и Йордан Александров спечелиха първи места в състезанията на земя и на успоредка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.