Антъни Иванов намекна, че повече няма да плува за България

Антъни Иванов Снимка: Фейсбук

Плувецът Антъни Иванов загатна, че може да се състезава за друга държава след изтичане на наказанието му за нарушаване на антидопинговите правила.

Иванов изтърпява двугодишно наказание за три неявявания на допинг тестове в рамките на една календарна година, като санкцията бе потвърдена от Арбитражния съд в Лозана и Върховния швейцарски федерален съд.

Според информацията на Антидопинговия център в България наказанието на плувеца изтича на 8 юни 2025 година, но представителят на спортиста – Георги Градев, твърди, че санкцията е до 25 септември 2024 година. При всички положения Антъни Иванов ще пропусне предстоящите това лято Олимпийски игри в Париж.

„Обръщам се към журналистите и телевизиите с една молба. Недейте да идвате на басейна, на който тренирам, няма да говоря с вас. Единственото нещо, което чакам и ще го дочакам, е да се върна и да покажа, че все още имам какво да постигна в световен мащаб. Лошата услуга, която си направихте, е, че ми дадохте още 6 месеца да се подготвя да направя това. Дали ще плувам на олимпиадата или не за мен лично няма значение. Дали ще плувам за България оттук нататък – мисля, че знаете отговора. Благодаря на всички за подкрепата и истината ще излезе рано или късно наяве“, написа Антъни Иванов във Фейсбук.

„Антъни Иванов ще може да участва в състезания отново след 25 септември 2024 г. и няма кой да го спре! Ако се наложи, ще смени федерацията! Мафията в българския спорт си свърши работата, но България загуби един потенциален медалист на олимпийските игри“, написа Георги Градев в социалните мрежи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.