Еди Пенев: Тази година ще заложа на земя и на прескок

Еди Пенев

Един от най-добрите състезатели по спортна гимнастика Еди Пенев вече тренира с националния отбор. Той се прибра в България в неделя, след като четири месеца изкара в САЩ, където всъщност живее.

„Третирах много в САЩ, направих силна подготовка. Много ми е приятно да се върна в България, да се видя с приятели, с познати и да започна тренировки с националния отбор“, каза Еди Пенев.

Целта пред него е да спечели олимпийска квота за Игрите в Париж. За да стане възможно това, той заедно с Божидар Златанов, Йордан Александров и Димитър Димитров ще участва в четири Световни купи, които носят точки за олимпийската ранглиста.

„Ще заложа на земя и на прескок. Това са най-силните ми уреди. Възможно е да играя и висилка. Имам същите съчетания от миналата година, с които спечелих медалите в Чалъндж купите. Те са достатъчно силни. Имам много нови неща и елементи, които тренирам и то без проблем, но за предстоящите купи стабилността ще бъде много важна. Надявам се и тази година да успя да ги изиграя, даже още по-силно“, добави той пред БНР.

„Това, че миналата година завърших на първо място в генералното класиране на земя ми дава допълнителна увереност. Знам къде имам потенциал, знам как ми съдийстват и какви оценки мога да взема, знам и къде мога да ги подобря и усложня. Не очаквах да спечеля първото място в генералното класиране, просто защото миналата година аз се завърнах след дълго отсъствие, все едно започнах кариерата си отначало. Надявам се и тази да имам същия успех“, заяви още Еди Пенев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.