Владимир Зографски завърши 33-ти в състезанието от „Четирите шанци“ в Инсбрук

Владимир Зографски завърши на 33-то място в състезанието от веригата „Четирите шанци“ в Инсбрук.

На шанцата „Бергизел“ българският скикачач не успя да се класира за втория опит, след като загуби дуела си с представителя на домакините от Австрия Щефан Ембахер.

Зографски направи скок от 122 метра, който му осигури 105,3 точки. Резултатът на дебютанта Ембахер обаче бе 119,7 точки след опит от 126 точки. Постижението на българина бе по-добро от това на четирима от класиралите се за втория кръг, но заради формата на състезанието то не му стигна за продължаване напред.

Победител в състезанието стана австриецът Ян Хьорл, който направи скокове от 134 и 127,5 метра за общо за 267,5 метра. Хьорл бе лидер след първия кръг и успя да запази мястото си въпреки доста по-тежките условия при вторите опити заради силния вятър. Той донесе първи успех на домакините от Австрия от 2013 година насам, когато това стори Грегор Шлиренцауер.

Втори с 258,7 точки завърши Рьою Кобаяши. Японецът скочи 128,5 и 132 метра и така в трето поредно състезание завърши на второ място.

Челната тройка с 254 точки се допълни от друг австриец – Михаел Хайбьок. В първото си излизане на шанцата Хьорл постигна 131 метра, които го наредиха шести, но при втория опит той направи цели 135 метра, които го изстреляха към челните позиции.

Четвърти завърши словенецът Ловро Кос с 253,2 точки, пети е германецът Андреас Велингер с 252,1 точки, а шести е австриецът Щефан Крафт с 248,3 точки.

В класирането за „Четирите шанци“ преди последното състезание в Бишофсхофен в събота лидер с 857,6 точки е Рьою Кобаяши. Втори на нищожните 4,6 точки изоставане е Андреас Велингер, а в трети на 23,6 точки е Ян Хьорл. Зографски е 48-ми с 215,8 точки.

В класирането за Световната купа първи с 809 точки е Щефан Крафт. Велингер е втори с 652 точки, а Хьорл и Кобаяши разделят третата позиция с по 511 точки.

Владимир Зографски е на 29-а позиция с 54 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.