Норвегия спечели женската щафета от Световната купа по биатлон в Йостерсунд

Снимка: IBU

Отборът на Норвегия спечели щафетата на 4 по 6 км при жените, кръг от Световната купа по биатлон, който се провежда в Йостерсунд (Швеция). Норвежките биатлонистки завършиха с общо време 1 час, 18 минути, 48.3 секунди общо с 9 пропуска при стрелбите.

На второто място остана тимът на Швеция, изостанали на 41.6 секунди или с време от 1:19.29.9 часа, също с 9 пропуска от огневия рубеж. Третото място е за отбора на Германия, изостанали на 47.9 секунди от първите и 4 пропуска при стрелбите. Топ 6 допълват отборите на Швейцария, Франция и Чехия.

Съставът на Норвегия  Марте Кракстад Йохансен, Юни Арнеклеив, Каролине Офигстад ​​Нотен и Ингрид Ландмарк Тандреволд взе преднина след втората смяна, като до тогава начело беше отборът на Франция. И след втората смяна в щафетата норвежките държаха лидерството, като към този момент на 2-а позиция беше отборът на Чехия, следвана от германките. Изненадващите претендентки в началото – тимът на Франция, паднаха до 4-о и малко след това 5-о място, Клое Шевалие трябваше да отиде в наказателния кръг и това оказа влияние върху времето им.

При 4-и пост настъпи разместване на върха, като Швеция излезе начело. Хана Йоберг караше за шведките, зад нея се нареждаха Норвегия и Германия.

Йоберг обаче не успя да се справи с напрежението и да запази първото място до края. Шведката се нуждаеше от два резервни патрона в легнало положение, но пък пропусна цели четири стрелби права. Така тя трябваше да отиде до наказателния кръг, отстъпвайки първото място на норвежката Ингрид Ландмарк Тандреволд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.