Наша бадминтонистка събира средства за участие в турнир с цел спечалване на квота за параолимпиадата в Париж

Емона Иванова

Българската състезателка по бадминтон Емона Иванова се нуждае от 4000 лева за участие на турнир, за да се класира за Параолимпийските игри в Париж 2024.

Надпреварата ще се проведе от 11 до 17 декември в Дубай (ОАЕ). Нейна треньорка е Румяна Иванова.

„Обръщам се отново към Вас с молба за подкрепа. Предстои ми участие в пореден турнир, който е част от олимпийските квалификации за Париж 2024. През последната година спечелих четири  медала от международни турнири. На Европейското първенство взех бронз в дисциплината единично. Благодарение на Вашата подкрепа успях да участвам на пет от квалификационните състезания, което ми помогна да се изкача с десет места в Световната ранглиста“, написа състезателката в онлайн платформа за събиране на средства.

„Моята цел е класиране за Игрите в Париж! За да участвам в Дубай са ми необходими 4000 лева. Ако желаете да ме подкрепите, можете да го направите чрез дарение. Ще бъда много благодарна на всеки от един вас, който ми помогне да участвам на последния за тази година квалификационен турнир. За мен това е изключително важно!“, добави Иванова.

Тя описва своята история и заболяването си, но не се отказва да преследва мечтите си.

„Казвам се Емона Иванова, на 28 години, от град Свищов, родена с физическо увреждане. Родителите ме изоставят при раждането ми. Детството ми преминава в институциите в с. Борислав (Плевен) и град Луковит. Заболяването ми е „спина бифида“, но не използвам инвалидна количка. Въпреки трудностите, през които преминавам ежедневно, именно любовта ми към спорта бадминтон, силната воля и вяра ме водят към спортни успехи. От 2023 година не работя, за да съм пълноценна в подготовката си като национален състезател по пара бадминтон. Получавам спортна стипендия от Министерството на младежта и спорта, която е под минималната работна заплата за страната. Поради тази причина се налага да съм асистент на момче с физическо увреждане. Живея на общежитие към Минногеоложкия университет ,“Св. Иван Рилски“, студентка в магистърска степен. От 2016 година тренирам активно пара бадминтон и съм единствената жена национална състезателка, представяща България на международни форуми“, разказа тя.

„Мечтата ми е да спечеля квота за летните Параолимпийски игри в Париж през 2024 година. За класиране там е необходимо заемане на предни позиции в Световната и в Европейската ранглисти, осигуряващи право за участие. Уверена съм, че мога да бъда полезна и да съм добър пример за хората с увреждания и за обществото като цяло за това, че мечтите не трябва да имат граници. Помагам и подкрепям много мои приятели в неравностойно положение да вярват, да искат, да се борят, да се развиват и да бъдат равнопоставени в обществото“, добави Иванова.

Всеки, който желае да помогне, може да го направи на платформата за дарения https://gogetfunding.com/Емона от България на Параолимпийските игри в Париж.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.