Условията в Зимния дворец пречат на Александра Фейгин да тренира троен аксел

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин вече не тренира изпълнение на троен аксел заради лошите условия в Зимния дворец в столицата.

Именно там в петък и събота участничката на Зимните олимпийски игри в Пекин 2022 ще участва на международния турнир за Купа „Денкова-Стависки“.

„Тройният аксел от известно време не го тренирам. Въобще не го опитвам. Така, че скоро няма да го видите в програмите. Надявам се на малко по-късен етап, като се почувствам готова да мога да го изпълня. Все още не мога да вляза в стабилна форма. Още не я чувствам. В момента искам дори на тренировки да изиграя чиста волна програма с елементите, които имам. Това все още не ми се получава на всяка тренировка. Сега трябва да гоня стабилна форма, поне на този етап и след това вече да мисля за надграждане, тъй като не съм достигнала това, което искам в момента. Условията за подготовка не са най–добрите. В момента дори сме на долната пързалка. Нямаме тренировки на горната, където ще се проведе състезанието“, заяви Фейгин.

Родената в Йерусалим фигуристка даде още оценка и на първото си участие за сезона във френския град Ница, където взе бронзово отличие.

„От първото ми състезание, което беше в Ница преди седмица и половина-две, не съм много доволна. Бях сигурна, че съм физически доста добре, че съм във форма. Излязох на волната програма и не направих това, на което бях готова, което исках да покажа. Надявам се, че на второто състезание да изчистя тези грешки, които допуснах и да изиграя програмите си по-добре“, сподели многократната ни национална шампионка по фигурно пързаляне.

„И двете ми програми са нови. Волната е супер интересна, не е на типична класическа музика. Наистина е доста интересно и различно от всички останали, които съм имала до момента. Волната програма вече я имам от доста време, от може би половин година. Имах повече време да я отработя. Кратката програма я смених някъде е началото на септември. Тя е една от любимите ми програми. Много красива. Роклите са супер красиви и интересни. Надявам се двете програми да се харесат на съдиите и на зрителите“, завърши Александра Фейгин.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.