Рекордните близо 290 състезатели ще участват за Купа „Денкова-Стависки“ в София

Рекордните близо 290 състезатели от 22 държави ще участват на международния турнир по фигурно пързаляне Купа „Денкова-Стависки“, който ще се проведе от сряда до събота в Зимния дворец в София.

11-о издание на надпреварата се организира от кънки клуб „Албена Денкова-Максим Стависки“с подкрепата на Българската федерация по кънки.

В турнира ще се включват най-добрите български състезатели от всички родни клубове, както и представители на Австралия, Хонконг, Ирландия, Турция, Великобритания, Испания, Австрия, Норвегия, Франция, Мексико, Италия, Естония, Украйна, Чехия и други.

На 8 и 9 ноември своите съчетания ще представят фигуристите от 5 до 15 години, а на 10 и 11 е надпреварата за юноши, девойки, мъже и жени. Състезанието е контролно за определяне на българския състав за Европейското първенство по фигурно пързаляне за мъже и жени през януари в Каунас (Литва).

При жените ще има 26 състезателки, сред които Александра Фейгин и Кристина Григорова, а при девойки са 48, сред тях Лия Любенова и Киара Христова. При мъжете са заявени Александър Златков и Лари Луполоувър

Входът за публиката в Зимния дворец е свободен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.