Състоянието на Красимир Анев след стрелбата се подобрява

Състоянието на Красимир Анев се подобрява. Това става ясно от изявление на личния треньор на европейския шампион по биатлон Георги Фъртунов.

„Той е по-добре и вече е буден. Не може да говори, защото е интубиран, но реагира с жестове. Няма да коментирам личните неща, които му се случиха, но само мога да ви кажа, че много му се насъбра. И в личен план, и в професионален в армията, а и от спорта. Знаете за скандалите с федерацията, заради които прекрати и кариерата си през 2020 година, за проблемите със сърцето, за контузията на бедрен мускул, която получи през 2015-а… Сега обаче е по-добре и вярвам, че ще се възстанови. Благодаря за съпричастността, която и вие демонстрирате“, коментира Фъртунов, който в момента работи в спортното училище в Самоков.

Припомняме, че бившият национал се самопростреля с личното си оръжие на 1 ноември край язовир „Дренов дол“. Куршумът е засегнал долната част на белия му дроб. След инцидента той беше откаран в „Пирогов“ с опасност за живота, а по-късно бе преместен във Военномедицинска академия.

От началото на 2021 година той бе назначен за инструктор по физическа подготовка към Военновъздушните сили (ВВС).  Военно-окръжна прокуратура-София работи по няколко версии във връзка със случая на участника на три олимпиади.

„Разследването е в начален етап. Работи се по множество версии. Извършват се действия по разследването, предстои назначаването на съдебни експертизи“, обясни говорителят на Военно-окръжна прокуратура-София капитан Евгения Деянова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.