Борислава Христова: Чест и привилегия е да съм капитан на националния тим

Борислава Христова в бяло Снимка: ФИБА

Най-добрата българска баскетболистка в последните години Борислава Христова призна, че за нея е привилегия да е капитан на женския национален отбор. Ето какво сподели тя за новата си роля и за бъдещето на представителния ни тим на пресконференция в София:

„Първо искам да благодаря на треньорския щаб за доверието. За мен е огромна чест и привилегия да съм капитан на женския национален отбор.

Разбира се, това носи много отговорности, които съм да поема, да помогна и да поведа отбора към едно израстване от предишните години. Също да приобщим новите, младите момичета, защото те са бъдещето на женския национален отбор и да направим едно ядро и да се сработим по най-добрия начин. С много работа можем да постигнем добри резултати, както в тази квалификация, така и занапред.

Всяко едно ново начало е трудно. Няма магическа пръчка, но мисля, че с доста постоянство и сериозна работа не само в тези пет дни, които сме заедно, но и занапред в клубните отбори и през лятото можем да сътворим нещо положително. Всички трябва да сме подготвени да поемем тази отговорност.

Търпението и сериозната работа са много важни. Свикнали сме с това в годините, не играем баскетбол за първи път. Мисля, че този прозорец ще ни даде една голяма яснота за бъдещето. Излизаме в тези два мача за победа. Ще дадем всичко от себе си, това е гарантирано, и ще си оставим сърцата на игрището. Занапред мисля, че гледаме доста позитивно и оптимистично.

С повече от половината момичета сме играли заедно. Мисля, че новите и по-младите, които дойдоха, са готови. Разбира се, има малко притеснение, което е нормално. Тук идва и моята задача, и на тези, които се завръщат в националния отбор – да приобщим тези момичета и да ги накараме да се чувстват комфортно, защото те са бъдещето и те са тези, които ще трябва да помогнат. Вчера се събрахме малко да си говорим, днес направихме една тренировка. Всеки е настроен абсолютно позитивно, има огромен хъс. Дори нямаме търпение да започнем да играем 5 на 5, за да се сработим и да има контакт. Мисля, че нещата лека-полека ще се получат, но за момента настроението е супер. Момичетата са жадни и сме готови да излезем и да оставим сърцата си на игрището.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.