Тадей Погачар: Съперничеството ни с Йонас Вингегор може да влезе в книгите по история

Тадей Погачар

Словенският състезател по колоездене Тадей Погачар заяви в събота, че съперничеството му с датчанина Йонас Винчегор на Обиколката на Франция може да влезе в „книгите по история“, съобщи АФП. Двамата си разделиха по две титли на последните четири издания на Тур дьо Франс.

Погачар остана втори в последните две издания на Обиколката на Франция след Вингегор, като преди това бе спечелил титлата през 2020 и 2021, и няма търпение да се състезават отново догодина.

„Нашето съперничество засега е на Обиколката на Франция, но мисля, че в бъдеще ще се срещнем и на други състезания и това може да влезе в книгите по история“, каза словенецът на състезанието „Критериум“ в Сайтама (Япония).

„Щастлив съм, че имам такъв съперник и ние се уважаваме много взаимно“, добави той.

Тадей Погачар имаше бурен сезон през 2023, като се точно се възстанови след фрактура на китката, за да участва на Тур дьо Франс, но постигна и редица успехи, като стана третият колоездач в историята, който спечели Обиколката на Ломбардия за трета поредна година. Погачар спечели още Париж – Ница, Валонската стрела, Обиколката на Фландрия и Голд рейс на „Амстел“.

25-годишният състезател заяви, че е изживял „един от най-невероятните сезони“ в кариерата си, но си е поставил за цел да спечели Обиколката на Франция през 2024 година. „Уверен съм, но има толкова неща, които могат да се случат добре или зле“, каза още Погачар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.