Спряха наказанието на Антъни Иванов с жалба

Топплувецът ни Антъни Иванов обжалва чрез своя юридически съветник Георги Градев решението на управителния съвет на Българската федерация плувни спортове за лишаване от състезателни права за 3 години и глоба от 2000 лева.

Жалбата е заведена в Административния съд – София – град. Съгласно чл. 166 от Административнопроцесуалния кодекс това автоматично означава спиране на изпълнението на административния акт, а именно наказанието на Антъни, съобщава „24 часа“.

Управата на плувната ни федерация взе решението за него заради серия медийни изяви на Иванов, в които чрез “неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център”.

Антъни е в режим на обжалване и на потвърждаването на наказанието му от Спортния арбитражен съд в Лозана чрез швейцарски федерален съд. Санкцията е спиране на правата за 2 г. заради това, че не е бил открит на посочен адрес за внезапна допинг проверка 3 пъти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.