Плувецът Петър Мицин: Надявам се на лични рекорди на европейското в Букурещ

Петър Мицин

Световният рекордьор на 400 метра свободен стил за юноши Петър Мицин се надява на добро представяне на предстоящото европейско първенство по плуване в малък басейн в Букурещ от 5 до 10 декември.

„Не се хвърлям с големи очаквания за Европейското, ще опитам да подобря личните си постижения. Чувствам се по-добре в 25-метров басейн, по-бърз заради обръщанията и подводните. Голямата ми мечта е да бъда на финал в една от дисциплините на Олимпиадата в Париж. За медал трябва да се потрудя доста, но времето ще покаже“, каза Петър Мицин на пресконференция днес.

Състезателят и личният му треньор Николай Вакареев бяха избрани за спортист и треньор на месец септември, заради успехите на световното първенство за юноши в Нетаня, където Мицин спечели златен и два сребърни медала.

„Всичко върви по план. Проведохме лагер на Белмекен, после една седмица в Сандански и до края на ноември сме в Бургас за държавното в малък басейн, след което ще участваме на три дисциплини на европейско в малък басейн в Букурещ – 400 и 800 свободен стил и 200 бътерфлай. Надяваме се на добро представяне, имаме шансове за финал на 400 и 800 свободен стил“, каза Вакареев.

Общо петима състезатели ще представят България в Букурещ: Освен Мицин, там ще стартират Габриела Георгиева, Теа Николова, Диана Петкова и Калоян Левтеров.

„Основното състезание е Олимпиадата, тама са насочени усилията, надяваме се на добри резултати в Париж. Но да не тръгваме с голяма кошница. Имаме двама състезатели с нормативи за Париж, а още 3-4 имат потенциал за покриване на нормативи. Конкуренцията е жестока, всичко е въпрос на моментна форма, донякъде и на късмет“ каза председателят на Българска федерация по плувни спортове Георги Аврамчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.