Осем състезатели ще представят България на европейското по спортна аеробика в Анталия

Осем състезатели ще представят България на европейското първенство по спортна аеробика за мъже, жени, юноши и девойки, което ще се проведе в Анталия (Турция) от 17 до 19 ноември.

За отличията ще спорят Борислава Иванова и Христо Манолов (на единично и на смесени двойки) при мъжете и жените, както и Александър Мишинков и Християна Златанова (единично и смесени двойки), Моника Джамбова (единично) и групата Златанова, Джамбова, Габриела Андонова, Ана Мария Куманова и Николета Кацарова при 15-17-годишните.

Всички те играха по време на Държавното отборно първенство в Пловдив за деца, юноши и девойки старша и младша възраст и бяха изпратени официално.

Следващата седмица състезателите заминават на лагер, който ще продължи до 12 ноември, а два дни по-късно ще отпътуват за Анталия.

Съдии за България на шампионата ще бъдат Велислава Миланова и Антонио Папазов, а президентът на Българския съюз по аеробика Димитрина Къндева ще присъства като член на Техническия комитет по аеробика към Европейската гимнастика.

Същевременно на отборния шампионат клас А в Пловдив участваха над 120 спортисти от пет клуба от страната. При юноши и девойки старша възраст (15-17 години) шампиони станаха Аеробика-АМД (Пловдив), пред хасковските клубове Виолена и Ултра спорт. При 12-14-годишните призовата тройка е Мега спорт (Хасково), Аеробика-АМД и Ултра спорт, а при 7-8 и 9-11 години златото взеха тимовете на Мега спорт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.