Герант Томас подписа нов договор с „Инеос“

Уелският колоездач Герант Томас подписа нов договор за още две години с британския отбор Инеос Гренадирс до 2025, съобщи „Ройтерс“.

Томас завърши на второ място в тазгодишната Обиколка на Италия и спечели Обиколката на Франция през 2018. След това завърши и втори на Тур дьо Франс година по-късно, както и трети през 2022. 37-годишният състезател най-вероятно ще се откаже от спорта след края на контракта си.

„Въпреки че никога не се казва никога, в главата ми е, че това е последният ми договор. Но знам, че имам още две големи години пред мен. И не искам да бъда в друг отбор“, каза Томас.

„Тимът ме разбира и знаят, че аз търся успехи. Ние сме амбициозна група и имаме големи цели. Искам да продължа да помагам на тима да прогресира“, добави той.

Томас заяви още, че се надява да остане конкурентноспособен в следващите състезания, но и да помогне на младите таланти да пробият.

„Аз съм на такъв етап, че все още съм гладен за успехи, но в същото време ще съм доволен и да помогна на тима“, каза още Томас.

Герант Томас има и златни медали в преследването с тима на Великобритания на Олимпийските игри през 2008 и 2012.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.