Християн Стоянов и Милица Мирчева са шампиони на България по крос кънтри

Милица Мирчева Снимка: БФЛА

Християн Стоянов и Милица Мирчева станаха шампиони на България по крос кънтри, след като бяха най-бързи при мъжете и при жените на националния шампионат. Трасето в Пирдоп ще бъде и домакин на Балканския шампионат по крос кънтри, който ще се проведе на 11 ноември.

Мирчева от клуб Атлет (Мездра) показа отлична форма на 8000 метра и с 28:52 минути завоюва поредната си национална титла.

Тя заедно с Маринела Нинева (Локомотив, Дряново) и Девора Аврамова (Берое, Стара Загора) бяха далеч пред другите. В последните километри Аврамова изостана от Мирчева и завърши втора с 29:21 минути.

Нинева, която на 8 октомври завърши втора на Софийския маратон с личен рекорд 2:41:02 часа, а на 13, 14 и 15 октомври спечели състезания в Дряново, Луковит и Белоградчик, се класира на трето място с 31:27 минути. Ивелина Маджарова (Атлет, Мездра) е четвърта с 31:55, което й осигури място в тима за Балканския шампионат по крос кънтри.

Най-масовият старт беше на 10 000 метра за мъже, където стартираха 44 атлети.

Фаворит номер 1 за титлата Иво Балабанов (Атлет, Мездра) се отказа от състезанието в горещото за октомври време. Това отвори шанс за титлата на най-добрия параолимпиец Християн Стоянов (Дунав, Русе), който победи с 31:02 минути. 37-годишният Исмаил Сенанджи (Евър, Варна) е втори с 32:29, а Николай Първанов (Хермес 2022,Благоевград) финишира трети с 33:35 минути.

Друг от фаворитите Стоян Владков (Локомотив, Дряново) остана на четвърто място с 33:56 минути.

Освен Иво Балабанов се отказаха още 11 от стартиралите, а 32-а завършиха. Сред тях беше и 69-годишният Боян Лефтеров (Орхание, Ботевград), който е на 22-а позиция с 41:55 минути.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.