Невяна Владинова, Боряна Калейн и Мадлен Радуканова се дипломираха в НСА

Боряна Калейн Снимка: БФХГ, Анна Недкова

Олимпийската златна медалистка от Токио 2020 и световна шампионка с националния ансамбъл по художествена гимнастика Мадлен Радуканова се дипломира за завършена образователно-квалификационна степен „бакалавър“ от Национална спортна академия „Васил Левски“, съобщи пресцентърът на висшето учебното заведение.

Абсолвентите от випуска в различните специалности получиха днес дипломите си на официална церемония в НСА, в която участваше цялото академично ръководство.

В категорията елитни спортисти художествената гимнастика имаше още две звездни представителки – Боряна Калейн, световна шампионка (отборно) и европейска шампионка в индивидуалната надпревара, както и  Невяна Владинова, която се дипломира с най-висок успех в целия випуск. Тя завърши факултет „Спорт“, специалност „Художествена гимнастика“ с успех отличен 5,91.

Понастоящем Владинова е вицепрезидент на Българската федерация по художествена гимнастика и служебни ангажименти възпрепятстваха участието й в тържеството.

„Днес вие се присъединявате към 50-те хиляди възпитаници на НСА и се отправяте към успешна кариера, подготвени да се справите с предизвикателствата, които ви предстоят“, заяви ректорът на Академията проф. Николай Изов в приветствието си. Той поздрави абсолвентите за личните им постижения в обучението и спорта,  пожела им успех и ги посъветва да надградят познанията и уменията си чрез магистърските програми на НСА.

Водещият на церемонията проф. д-р Иван Мазнев, зам.-ректор по учебната работа, представи абсолвентите с най-високи спортни постижения и завършилите с най-висок успех трите факултета на НСА. По традиция всички те получиха дипломите си лично от ректора, а останалите бакалаври – от деканите и заместник-деканите.

Във финала на церемонията академичното ръководство изпрати абсолвентите с традиционното хвърляне на шапките под камбанния звън на „Многая лета“ и с пожелания да вървят по пътя към мечтаната професионална кариера, отстоявайки целите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.