Весела Димитрова: Ансамбълът ни има потенциал да стане олимпийски шампион в Париж

Старши треньорът на националния ансамбъл на България по художествена гимнастика Весела Димитрова вярва, че отборът има истински потенциал да стане олимпийски шампион на игрите в Париж догодина.

Наставникът на ансамбъла увери, че нейните възпитанички полагат неимоверни усилия, за да постигнат целите си.

„Имаме изключително големи амбиции. Момичетата са мотивирани да защитят титлата на предходния ансамбъл. Работят изключително много, започнаха работа по-рано. Вярвам, че ще дадат всичко от себе си. Пожелавам им от сърце да станат олимпийски шампионки. Затова работят“, заяви тя.

Треньорът на гимнастичките ни знае, че състезателките ѝ са наясно с очакванията към тях.

„Тези млади момичета са наследнички на олимпийски шампионки. С упоритостта, с която започнаха да работят през новия сезон, ще им се получат нещата. Вадим си поука от всяко едно състезание и работим с много амбиция за новия сезон. Направихме структурата на две нови композиции и започнахме работа по тях. Безгрешна игра и добре поставени съчетания ще бъдат сред предимствата ни за Олимпийските игри. Направихме съчетанията със сериозен анализ“, добави тя.

Бившата състезателка отличи качествата на младите гимнастички.

„Сегашният ансамбъл по нищо не си прилича с предишния. Лута се в двете крайности. Надявам се да овладее емоциите си и да достигне най-високия връх на Олимпийските игри. На тренировки ги поставям в стресови ситуации. На тези деца им трябва вяра и увереност. Старая се да ги поощрявам, въпреки взискателността ми. Те трябва да повярват в себе си. Имат уникални физически качества и истински потенциал да станат шампиони. През цялата подготовка работим с психолог“, допълни тя.

Весела Димитрова вярва, че отборът е сплотен и задружен.

„Отбор не се прави от днес за утре и се гради много трудно. Те вече са изградили добри взаимоотношения помежду си. След световното първенство във Валенсия има промяна в тази насока. Те са много различни и конфликти, и лоши неща в залата не са имали и няма и да имат. Те са умни и мотивирани момичета. Може би към края на месец февруари ще представим новите композиции“, поясни тя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.