Кевин Пенев иска да участва в четири финала на олимпиадата в Париж

Снимка: БТА

Националът по спортна гимнастика Кевин Пенев спечели олимпийска квота на Световното първенство в Антверп (Белгия).

Българинът си осигури виза за Игрите в  Париж 2024, след след като се класира за финала на прескок и завърши на осмо място в битката за разпределението на медалите. Кевин и брат му Еди се връщат в САЩ, където живеят и тренират.

„Чувствам се много добре. Това ми е първото Световно първенство и съм много щастлив, че направих финал на прескок. Осмото място е страхотно постижение за мен. Аз не изпълних най-трудният прескок, който мога, защото заложих на сигурно изпълнение. Сега се връщам в САЩ, където ще продължа подготовката заедно с брат ми. Сега ще повиша трудността на всички съчетания, защото на олимпиадата ще играя многобой.

Искам в Париж да направя финал в многобоя, както и финали на земя, на кон с гривни и на прескок“, каза Кевин Пенев за БНР часове преди да отлети за САЩ.

„Много искам на Игрите да бъда заедно с брат ми. Вярвам, че и той има шанс да спечели квота. Тази година направи страхотни състезания, стана шампион на земя. Следващата година ще се върна в България преди Европейското първенство и след това ще участвам на Световните купи преди Олимпиадата. Брат ми ще се върне за купите, които започват през февруари. Те са важни за него, защото чрез тях може да вземе квота и да играем заедно на Игрите“, добави гимнастикът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.