Тадей Погачар спечели Обиколката на Ломбардия за трета поредна година

Тадей Погачар

Тадей Погачар спечели за трета поредна година колоездачната класика Обиколка на Ломбардия. Словенският състезател на UAE Team Emirates се наложи над съперниците си с успешна атака 30 километра преди финала.

Той пристигна сам в Бергамо, завършвайки с 52 секунди пред втория Андреа Баджоли („Судал Куикстеп“) и Примож Роглич („Йъмбо Висма“).

Погачар, който беше триумфирал в предишните две години в спринт между двама, този път реши да направи дълга атака. Той беше прихванат на последната височина Пасо ди Ганда, но след това се откъсна по спускането. Въпреки кратки схващания той продължи по-бързо от останалите, за да финишира сам.

Успешната атака на Погачар е третата най-дълга в историята на Ломбардия, която се проведе за 117-ти път. Единствените, печелили с по-далечни атаки са Джовани Герби, триумфирал в първото издание през 1905 г. с 210-километрова солова езда, както и Алфредо Бинда (170 км през 1926 г.).

С победата си Погачар става третият триумфирал три пъти поред и е един от седемте състезатели, печелили три пъти тази надпревара.

Словенецът, който е на 25 години, записа и няколко исторически постижения. Сред тях, ставайки третият печелил в една година Обиколката на Фландрия и Обиколката на Ломбардия.

Състезанието, дълго 238 километра, беше белязано от падане на един от фаворитите Ремко Евенепул в началото. Въпреки това белгиецът успя да завърши на девето място, на 1.26 минути зад победителя.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.