Рамазанов донесе първи медал за България от световното по борба в Белград

Снимка: Bulgaria Wrestling/startphoto

Рамазан Рамазанов донесе на България първи медал от световното първенство по борба в Белград, Сърбия, след като се окичи с бронз в неолимпийската категория до 70 кг на свободния стил.

Схватката започна с тактическо надлъгване между двамата борци, като минута и половина след началото на двубоя киргизстанецът получи предупреждение за пасивност и след като ситуацията на тепиха не се промени в следващите 30 секунди Рамазанов записа първата точка.

До края на първата част българският представител прибави и още един пункт към актива си и така първите три минути завършиха при 2:0 в полза на Рамазан.

Втората част започна огледално на първата, като натурализираният дагестанец получи предупреждение да бъде по-активен, но няколко секунди по-късно съумя да повали своя съперник на тепиха, за да увеличи преднината си на 6:0.

Впоследствие обаче Рамазанов допусна твърде лесно Акматалиев да намали пасива си до 4:6. За щастие, българският национал реагира бързо, минавайки зад гърба на своя съперник, за да направи резултата 8:4 в своя полза.

До края на срещата Рамазан контролираше битката и въпреки че отпусна още една точка на своя противник всичко завърши победоносно за България.

По този начин Рамазан Рамазанов спечели своя първи медал от световно първенство, след като до този момент имаше сребро и бронз от европейско първенство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.