Министър Илиев награди боксовите национали за успехите на Европейските игри

Българските национали по бокс получиха поредно признание за големите успехи, които постигнаха на Европейските игри в Полша, след като бяха наградени от министъра на младежта и спорта Димитър Илиев.

На специалната церемоният в сградата на ММС присъстваха и двамата ни медалисти при мъжете – шампионът при 57-килограмовите Хавиер Ибаниес и третият в категория над 92 кг Йордан Морехон.

С тях бяха и двама от треньорите, които са част от щаба на националния ни тим при мъжете – селекционерът Жоел Арате и неговият помощник Александър Александров.

Двете ни медалистки при дамите – Станимира Петрова, която спечели злато в категория до 54 кг и Светлана Каменова, която остана със сребро при 57-килограмовите – наред с техните наставници също бяха отличени с плакети, но бяха възпрепятствани да присъстват на награждаването.

Припомням ви, че българският бокс приключи участието си на Европейските игри в Полша с общо 4 медала – 2 златни, 1 сребърен и 1 бронзов.

В същото време Хавиер Ибаниес, Станимира Петрова и Светлана Каменова заслужиха още и квоти за Летните олимпийски игри в Париж 2024.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.