Светлана Каменова и Станимира Петрова: Свършихме си работата на игрите в Полша

Стаминира Петрова в червено

Българските медалистки в бокса от Европейските игри в Полша Светлана Каменова и Станимира Петрова споделиха, че са доволни от представянето си по време на форума в Краков-Малополска, по време на който двете завоюваха съответно сребърен и златен медал.

И двете подчертаха, че най-важното за тях е било спечелването на квоти за ЛОИ Париж 2024 и освен това пожелаха успех на останалите български боксьори на олимпийските квалификации догодина.

„Дойдохме и си свършихме работата. Оттук нататък остава да се подготвим за Париж 2024. Видяхме противниците, така че работата продължава“, сподели Каменова, която спечели сребро в категория до 57 кг.

„Доволни сме. Завоювахме квотите, което беше най-важното от това състезание. Пожелаваме успех на другите българи при мъжете и при жените на следващите две квалификации догодина. Дано да спечелим още квоти, защото досега имаме три. На последните две Олимпиади имахме по трима участници, така че сега се надявам да сме двойно повече. Успех на всички!“, допълни Станимира Петрова, която грабна златото при 54-килограмовите и освен това заслужи правото да участва на своята трета Олимпиада.

Освен тях двете медали за страната ни от Полша осигуриха Хавиер Ибаниес, който триумфира в категория до 57 кг при мъжете и Йордан Морехон при най-тежките над 92 кг. Ибаниес донесе и третата квота за България в бокса за Игрите в Париж 2024.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.