Сребро за Йордан Александров на успоредка от Световната купа във Варна

Йордан Александров

България спечели втори медал на Световната купа по спортна гимнастика, която се провежда във Варна.

След златото на земя, с което триумфира Еди Пенев вчера, днес Йордан Александров се окичи със среброто във финала на успоредка. Националът ни изигра блестящо трудното си съчетание, за което получи оценка от 14.233 точки.

С толкова съдиите оцениха и изпълнението на Расулжион Абдукхимов. Представителят на Узбекистан обаче има по-висока оценка за изпълнение 8.733 точки срещу 8.533 точки (заради пристъпване на финала на Йордан Александров), въпреки че българинът има по-висока оценка за трудност 5.700 точки срещу 5.500 точки.

Бронзовото отличие стана притежание на Джермайн Грюенберг (Нидерландия) – 14.066 точки.

Грешка в началото на съчетанието коства медала на вторият ни представител в този финал – Божидар Златанов. Състезателят на Сергей Стоянов получи за изиграването си оценка от 13.933 точки, която го остави на четвъртата позиция.

Във финала на прескок Златанов също остана в подножието на подиума – четвърти с 13.833 точки. Шампион с 14.799 точки стана бронзовият олимпийски медалист от Игрите в Токио, световен и европейски шампион Артур Давтян (Армения). Вторият ни участник в този финал – Димитър Димитров, нямаше ден и не успя да изпълни и двата си прескока, допусна грешки, които го изпратиха на шестото място с резултат от 13.399 точки.

Във финала на греда след две падания от уреда единствената ни представителка Никол Стоименова, която участва с домакинска квота, остана на осмото място с 10.566 точки. Златото стана притежание на Лили Цафира (Унгария) с 13.466 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.