Банско и Пампорово приемат стартове за Световната купа през 2024 година

Алберт Попов Снимка: Фейсбук

Родните звезда в зимните спортове Алберт Попов и Радослав Янков ще имат възможност да се състезават на родна земя догодина.

Съветът на Международната федерация по ски и сноуборд потвърди календарите за Световната купа за сезон 2023/24. Това стана по време на пролетната сесия на Съвета, която се проведе в Цюрих.

Според календара за новия сезон България за първи път в историята си ще домакинства в един сезон на стартове за Световната купа по ски алпийски дисциплини и сноуборд. Най-добрите алпийци ще карат в две от най-атрактивните дисциплини – гигантски слалом и слалом. Стартовете ще са на 10 и 11 февруари 2024 г. в Банско. Курортът приема тези две дисциплини за втори път след 2012 г.

Пампорово пък ще приеме за първи път състезания от ранг Световна купа. Двата старта в паралелния слалом ще се проведат на 20 и 21 януари 2024 г.

Доверието което ФИС гласува на България е в резултат на отличната работа, която федерацията извърши при организирането на Световни купи по ски и сноуборд от 2007 г. насам. За този период страната ни е организирала 8 СК в ските и 3 в сноуборда в Банско и една Световна купа по сноуборд в София, а също така и световни младежки по ски и сноуборд.

От 2003 г. насам Банско, Боровец, Пампорово и Осогово са приели и 13 европейски купи в алпийските ски и сноуборд, които също са проведени на най-високо ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.