Наш щангист с шесто място на световното за кадети в Албания

С двубой 212 кг Нино Симеонов се нареди шести на продължаващото в албанския град Дуръс световно първенство по вдигане на тежести за кадети.

16-годишният българин започна с фалстарт на 95 кг, но след това се справи с тази тежест за да завърши изхвърлянето С 97 кг, което му отреди седмо място преди паузата. В изтласкването Нино започна без проблем на 115 кг, но след това два пъти не успя на 116 кг и така завърши с 212 кг двубой и шесто място в крайното класиране.

Със световни рекорди в двубоя (258 кг) и изтласкването (144 кг) титлата грабна виетнамецът Дуонг, среброто бе за индиеца Томчу с общ резултат 234 кг, трети остана турчинът Айкун с 227 кг.

Нино е бронзов медалист от световното първенство за кадети до 17 г. в Леон (Мексико) и европейски вицешампион до 15 години от Рашин (Полша) миналата година.

Състезаващият се в група Б на кат. 49 кг Исус Кирилов зае 12-о място в общото класиране с двубой 161 кг. 15-годишният ни щангист изхвърли 70 кг и изтласка 91 кг. Шампион с общо 205 кг стана Сантош от Филипините.

Следващият българин, който ще излезе на подиума на световното в Дуръс е Танислав Ангелов, той ще вдига в кат. 91 кг в четвъртък, а последен от нашите ще се представи Ангел Георгиев при супертежките над 102 кг в събота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.