Мария Петрова: Вярвам, че ще успеем да вземем две индивидуани квоти за олимпиадата

София ще бъде домакин на Световната купа по художествена гимнастика следващата седмица. По този повод в предаването „Арена спорт“ гостува вицепрезидентът на БФХГ Мария Петрова. БНТ ще предава състезанието на живо.

Дай боже да зарадваме българските фенове с много медали. Това заяви Мария Петрова в предаването „Арена спорт“.

„Радвам се, че от 10 години работим заедно с Илиана Раева, която успя да ни поведе след себе си, наистина е огромно напрежение и голям труд“, заяви Петрова.

„Стилияна доказа че е боец, че има стабилна психика. Тя го доказа още на миналото световно първенство. Тя ще излезе като лидер на тази Световна купа, нейна съотборничка ще бъде Ева Брезалиева. Ако Ева успее да се концентрира, мисля, че може сериозно да изненада всички“, обясни Мария Петрова.

„Боряна Калейн е момиче, което бързо влиза във форма, надявам се по най-бързия начин да успее да се върне“, обясни Петрова отсъствието на Калейн от Световната купа поради заболяване.

Мария Петрова обяви, че старши-треньорът на ансамбъла ни Весела Димитрова ще направи промени в състава за Световната купа. „Когато не е доволна от нещо, тя променя веднага. Може би ще замени едно от момичетата, все още не знам с коя“, обясни Петрова.

На въпроса способна ли е България да изпрати две състезателки на Олимпийските игри в Париж, Мария Петрова обясни:

 „Изпълнихме 90% от програмата на миналото световно първенство. Имаме една квота в ансамблите, една в индивидуалното. Имаме абсолютните шансове да влезем сред първите 16 на световното във Валенсия и вярвам, че България ще успее да вземе две индивидуални квоти за Олимпиадата“, заяви Петрова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.