Три победи за шахматистките ни на европейското първенство

Българските шахматистки записаха три победи, реми и загуба в четвъртия кръг на европейското индивидуално първенство за жени в Петровац, Черна гора.

С черните фигури успех записа Виктория Радева, която се наложи над полякинята Йоланта Завадска. С успеха Радева събра три точки и е най-напред от българките, като разделя 10-о – 29-о място.

Също с черните победа постигна и Надя Тончева. Състезателката на клуб Левски победи полякината Анжелика Волкова и вече има 2,5 точки. С 2,5 точки е и Белослава Кръстева, която победи с белите германката Аника Фрьовис.

15-годишната Петя Караиванова записа първа половин точка, след като направи реми с белите фигури с туркинята Сенем Гюл Басари.

Загуба обаче допусна най-опитната българка на първенството Антоанета Стефанова. Бившата световна шампионка падна с белите фигури от Ливия Яроцка от Полша и остава с актив от само 1,5 точки.

В петия кръг, който е по-късно днес, Радева и Кръстева ще имат френски препятствия на пътя си. Радева ще играе с Полин Гишар, докато Кръстева ще срещне Софи Мийе. Надя Тончева ще играе с Гюлнар Мамадова от Азербайджан, а Антоанета Стефанова ще срещне гъркинята Марина Макропулу. Съперничка на Караиванова ще бъде Ринеса Сарачъ от Косово.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.