Президенти във вдигането на тежести обещаха да работят за Игрите в Париж 2024

Избраният за президент на федерацията по вдигане на тежести Ариф Маджид и Неделчо Колев, който изпълнява тази длъжност в момента, си стиснаха ръцете в кабинета на министъра на младежта и спорта Весела Лечева.

Маджид бе избран да оглави федерацията на общо събрание на 28 май 2021 г. Той обаче така и не встъпи в длъжност заради оспорване в съда. То беше от страна на сина на Неделчо Колев – Милан. Милан Колев е изтеглил своя иск и Ариф Маджид очаква да бъде вписан скоро като президент на федерацията, стана ясно по време на срещата. 

Пред Весела Лечева двамата гарантираха, че ще работят като екип. Маджид ще поеме оперативните функции, а Колев ще бъде почетен президент. 

„Войната в щангите се отразява най-вече на състезателите. Важно е те да имат спокойствие и да се подготвят за предстоящите важни състезания, които за мъжете и  жените са и олимпийски квалификации за Париж 2024“, каза министър Лечева по време на срещата. 

Неделчо Колев увери министър Весела Лечева, че ще предаде на своя наследник оперативната работа, така че да няма забавяне в подготовката на националните състезатели. Най-важното предстоящо състезание е европейското първенство в Армения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.