Божидар Саръбоюков: Четвъртото място е едно от най-гадните

Снимка: Евроспорт

Божидар Саръбоюков е със смесени чувства след дебютното си участие на европейското първенство за мъже и жени в Истанбул. Състезателят в скока на дължина се размина с бронзовото отличие, тъй като остана само на 3 сантиметра от него.

При прибирането си на българска земя 18-годишният талант отбеляза, че четвъртото място е едно от най-гадните, но все пак това е успех за него при дебюта му.

„Мога да кажа, че съм разочарован от изпуснатия медал и доволен от дебюта ми на европейското първенство при мъжете. Разбира се, че съм малко разочарован, няма как. Четвъртото място е едно от най-гадните. Все пак бях на косъм от медала, само на 3 сантиметра ме деляха от него. В същото време съм доволен, защото такова място за дебютно състезание е голям успех. Надявам се да представям България по още по-хубави поводи.“

„Много щастлив бях като разбрах, че се класирах за европейското първенство за мъже. Все пак там са едни от най-добрите скачачи в световен мащаб. Много съм щастлив от това, което се случи. Не смятам, че това беше моя максимум, който направих. Имаше опити, които бяха с малки нарушения. Смятам, че става стъпка по стъпка“, каза още той.

„Оценявам представянето му като много добро. Подготовката премина по план, както бяхме решили да постигнем тези резултати. Отидохме за класиране на финал, а за малко да вземем медал. Само 3 сантиметра не му достигнаха за отличието, но още в самото начало на състезанието един изтъкнат български треньор Георги Помашки каза, че третото място е свободно за вас. Малко не ни достигна да грабнем медала, но той е още на 18 години. Тепърва ще очакваме от него големи резултати“, допълни неговият треньор Димитър Карамфилов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.