Петър Попангелов за успеха на Алберт Попов: Той направи нещо голямо

Алберт Попов Снимка: БФски

Той направи нещо много голямо, направи от три минуса три плюса. Не завърши два старта за Световната купа и на световното първенство. Той съчета това, че беше втория манш преден номер и с малки разлики и направи това, което малко хора правят – да мислиш за старта и да го направиш по време на каране.

Комплименти! Той успя да победи тези, които можеха да са преди него. Това заяви специално за БНТ Петър Попангелов за невероятния успех, който постигна Алберт Попов в слалома в Палисадес Тахо, Калифорния. Попов се качи за първи път на подиума, завършвайки на трето място в старт за Световната купа.

„Аз на средата на втория манш усетих, че Алберт ще се класира много напред. Усещах, че много добре кара и наистина стана трети с олимпийския шампион. Направи нещо, което се случва много рядко. Да не завършиш три старта, и след това да направиш трето място, първи подиум в неговата кариера, това беше перфектно спускане“, обясни още Попангелов.

„Алберт има по-различна техника от другите, създава впечатленията че не кара много бързо, както навремето беше Стенмарк, като пример. Аз го давам винаги като пример, той караше много такъв стил – компактен със събрани ски „, допълни Петър Попангелов.

„Алберт трябва да направи баланс между това, което може и това което очакват хората“, каза още именития ни скиор.

„Благодарна съм, че има хора, които вярват в него. След малки неуспехи, всеки има нужда нещо да го вдигне. Радвам се, че той успя да се вдигне, последните три старта бяха трудни. Имаше леки неудачи, както казах това е дългоочакван подиум за него, той отдавна е готов, силите на най-добрите са изравнени. Въпрос на време и обстоятелства е да уцелиш твоя ден“, каза по-рано в ефира на БНТ и неговата майка Мартина Попова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.