БОК награди медалистите от олимпийския фестивал в Италия

Българският олимпийски комитет награди медалистите от зимния Европейски младежки олимпийски фестивал във Фриули Венеция Джулия 2023.

Младите таланти получиха своите награди от президента на БОК Стефка Костадинова. На церемонията в Гранд хотел София присъства и президентът на Българска федерация ски Цеко Минев.

На завършилия през уикенда олимпийски фестивал младите български състезатели спечелиха три медала – два сребърни и един бронзов, всички в сноуборда. Това е най-доброто постижение от създаването на зимния Европейски младежки олимпийски фестивал, началото на който е поставено в Аоста през 1993 година.

Петър Гергьовски спечели сребро в паралелния гигантски слалом, Андреа Коцинова и Тервел Замфиров – сребро в отборния гигантски слалом и бронз за Андреа Коцинова и Иван Иванов в отборния бордъркрос. Състезателите получиха „Златна значка от БОК“.

Медал „Спортът за един мирен свят“ заслужиха треньорите Анатоли Замфиров и Сотир Марков, а изтъкнатият специалист Виктор Жеков беше награден с медал „За олимпийски заслуги“.

„Искам да благодаря на младите и талантливи български спортисти, които ни зарадваха с отличните си класирания и медали в изключително силна конкуренция по време на олимпийския фестивал. В Италия спечелихме рекордните за нас три отличия. БОК от години подкрепя развитието на бъдещите ни спортни звезди с организацията на олимпийските фестивали у нас, днешните ни медалисти са преминали през тези национални надпревари и сега вече се състезават успешно в световния елит“, каза президентът на БОК Стефка Костадинова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.