Папа Франциск получи екип на волейболния „Хебър“

Снимка: ВК Хебър

Кметът на Пазарджик Тодор Попов дари папа Франциск с епип на волейболния „Хебър“. В края на годината градоначалникът се срещна с Папата във Ватикана.

Височайшата визита при главата на Римокатолическата църква бе в рамките на посещението на пазарджишкия кмет в Италия, където той представи международния проект „Градината на света“. Кметът подари на папата специален екип на Хебър от златния требъл.

През изминалата година волейболистите на Хебър спечелиха всички възможни отличия на страната – Суперкупа, Купа България и шампионска титла, като отбелязаха страхотното постижение от 35 поредни победи. От своя страна папапа даде своята благословия за реализацията на престижния проект.

„Изключително съм горд, че имах възможността да се срещна с папа Франциск във Ватикана“,, коментира Тодор Попов.

„Поводът бе да представя на папата мащабния международен проект “Градината на света”, който ще реализираме в Пазарджик. Проектът и целият град получи благословията на папа Франциск, а на Негово светейшество поднесох и подарък – златен житен клас, който е символът на „Градината на света”. Също така подарих и специална тениска на волейболния ни шампион Хебър от златния требъл през миналата година с автографи от играчите на отбора.

„Активната ни работа по проекта “Градината на света” продължи и след срещата с папа Франциск. За целта проведохме редица срещи с различни представители на Ватикана и посланици, чиито държави нямат представителства в България“, допълни още градоначалникът, под чието управление в Пазарджик бяха реализирани редица престижни проекти, а инфраструктурата на града бе облагородена по европейски модел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.