Йоханес Бьо с десета победа за сезона в биатлона

Йоханес Тингес Бьо

Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) продължава доминацията си от началото на сезона, след като спечели индивидуалната дисциплина на 20 километра от Световната купа по биатлон в германския зимен център Руполдинг.

Бьо допусна две грешки в четирите стрелби и финишира пръв за 48:48.4 минути. Така той записа осма победа за сезона и общо 63-а в кариерата си за Световната купа.

Втори на едва 9.9 секунди остана неговият сънародник Ветле Кристиансен, който пропусна една мишена в последната стрелба от положение прав и тя му отне успеха в състезанието.

Словенецът Яков Фак завърши на трета позиция с пасив от 29.3 секунди, въпреки че повали всички 20 мишени.

От българите най-добре се представи Благой Тодев, който финишира 48-и с една пропусната мишена и на 5:13.8 минути зад победителя.

Владимир Илиев започна отлично състезанието с една грешка след първите две стрелби, но не успя да задържи това ниво и остана 80-и със седем пропуска и с пасив от 9:01.1 минути.

Младият Константин Василев е 86-и с три наказателни минути и изоставане от 10:38.0, а Антон Синапов имаше шест грешки след третата стрелба и не завърши състезанието.

Общо 94-а биатлонисти стартираха в надпреварата.

В подреждането за Световната купа след 11 старта за сезона води Йоханес Тингес Бьо с 869 точки, пред Стурла Холм Легрейд (Норвегия) със 725 точки и Ветле Кристиансен с 428 точки. Владимир Илиев заема 44-о място с 43 точки, като той единствен от българите има актив през кампанията досега.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.