Зографски не успя да премине квалификацията в Бишофсхофен

Владимир Зографски остана на 58-мо място в квалификацията на голямата шанца в Бишофсхофен и не успя да се класира за състезанието в петък. Надпреварата в австрийския град е последната във веригата „Четирите шанци“.

Зографски бе с 33-ти стартов номер в днешния ден, като точно преди неговия опит посоката на вятъра се промени. Това вероятно повлия на скока му, тъй като българинът се отлепи добре от масата, но изведнъж пропадна и завърши с едва 117 метра, които му донесоха само 94,8 точки.

Топ 50 за утрешното състезание се затвори от представителя на домакините Маркус Мюлер със 110,7 точки, който скочи 119 метра

Победител в квалификацията стана норвежецът Халвор Егнер Гранеруд със 151,9. Той премина 137 метра със скока си и даде заявка, че ще може да задържи преднината си пред поляка Давид Кубацки в спора за наградата „Златния орел“. Втори в квалификацията остана точно Кубацки, който скочи с половин метър повече от Гранеруд, но остана със 147,5 точки заради по-малка компенсация. Трети в квалификацията е словенецът Анже Ланишек със 143,7 точки след скок от 134 метра.

В класирането за „Четирите шанци“ води Гранеруд с 877,8 точки, следван от Кубацки с 854,5 точки и Ланишек с 823,5 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.