Елвира Йоберг спечели спринта от Световната купа по биатлон в Поклюка

Шведката Елвира Йоберг спечели спринта на 7.5 километра при жените в четвъртия кръг от Световната купа по биатлон в Поклюка (Словения).

Йоберг не допусна нито една грешка при двете стрелби и стигна до шестия и успех за Световната купа, финиширайки за 20:25.2 минути.

Втора на 6.9 секунди от победителката се нареди французойката Жюлия Симон. Подобно на Йоберг тя не сгреши при стрелбата.

Италианката Доротея Вирер остана трета също без грешка на огневия рубеж, но с пасив от 18.7 секунди.

Топ 5 допълниха представителката на Словакия Паулина Батовска с една грешка при стрелбата и изоставане от 26.5 секунди и Маркета Давидова от Чехия на 28.7 секунди от първата и един пропуск, а шеста се нареди Дениз Херман-Вик (Германия) с две грешки и пасив от 36.3 секунди.

Трикратната олимпийска шампионка и носителка на Световната купа Марте Олсбу Рьойзеланд (Норвегия) се завърна на пистата с 16-о място в спринта на словенска земя след една грешка и пасив от 59.9 секунди.

Италианката Лиза Витоци, която преди състезанието бе трета в генералното класиране, завърши едва 65-а след 6 грешки при стрелбата и изоставане от 2:43.1 минути.

Българките се класираха извън първите 60 и няма да участват в преследването в събота. Милена Тодорова финишира на 68-о място на 2:53.7 минути от Елвира Йоберг след като допусна четири грешки при стрелбата. Валентина Димитрова се нареди 73-а без пропуск, но с пасив от 3:14.7 минути, а Лора Христова се нареди на 83-о място с една грешка и изоставане от 4:00.9 минути.

В генералното подреждане за Световната купа продължава да води французойката Жюлия Симон с 546 точки, пред Елвира Йоберг от Швеция с 485 и германката Херман-Вик с 396 точки.

Милена Тодорова единствена от българките има актив. Тя е 41-а с 47 точки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.