Федерацията по ски очаква успешен и предизвикателен нов сезон в зимните спортове

Радослав Янков Снимка: БФСки

Надяваме се на един по-успешен и по-нормален сезон. Това заяви председателят на БФ по ски Цеко Минев на пресконференция на Националния стадион „Васил Левски“ преди новия сезон в зимните спортове.

Събитието бе и по повод предстоящата Световна купа по сноуборд, която ще се проведе между 21-22 януари догодина в Банско. 

„Настъпва нов сезон, нови предизвикателства, Световна купа по сноуборд, Световно първенство по сноуборд за младежи, паралелни дисциплини – да очакваме един по-успешен сезон и по-нормален след пандемията в последните години. Надявам се, че ще се получат нещата както трябва. Това, което се случи, с успеха на Радо Янков и завоюването на Големия кристален глобус – той повлече крак, всичките усилия на федерацията да има следващо поколение, започнаха да се случват благодарение на неговите успехи. Има едно поколение от няколко състезатели, които за годините си са на световно ниво. Тервел Замфиров, има и още няколко момчета като него – това е плод на добрата координация, мисля, че точно така трябва да се получават нещата в спорта“, сподели още Минев.

„Действително един много интересен сезон предстои със сериозен календар за федерацията, сериозен международен календар. Възстановяваме един формат – Балканска купа, с решение на всички балкански държави, голям награден фонд, надяваме се на сериозно участие не само от Балканския полуостров, но и от другите развити ски страни. Тя ще се проведе в края на сезона. Пожелаваме успех на всички, да не забравяме, че Владо Зографски вече записа първи точки през сезона. Стартовете за Световната купа по сноуборд са на 21 и 22 януари, само в двете паралелни дисциплини – паралелен гигантски слалом и паралелен слалом, ще има 120-140 участника, това ще е една от последните проверки преди Световното“, коментира Бобев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.